Цікавить питання. Коли і як можна звільнитись контрактнику ЗСУ у якого закінчився контракт більше року назад і він не виявив бажання продовжити службу. Спираючись на особливий період не - вопрос №1497915

демобілізовують. Як довго можуть не відпускати, адже мобілізованих, що прослужили рік уже звільнили?

Ответы

Відповідно до закону про військовий обов'язок при оголошенні загальної мобілізації військовий, у якого закінчився термін контракту, повідомляє командування військової частини про бажання або відмову укладати наступний контракт. У разі небажання продовжувати службу військового звільняють за встановленим порядком. Крім того, керівництво має ознайомити з графіком демобілізації кожного контрактника. Крім того, в законі зазначено, що в особливий період дію контракту подовжують понад установлений строк, але теж до оголошення демобілізації. У цей період військових згодом можуть мобілізувати як військовозобов'язаних.
«У зв'язку з цією ситуацією я звернулася в Міноборони, а військовослужбовцям потрібно бути більш активними — дзвонити на гарячі лінії відомства і фіксувати факти порушень», — сказала адвокат Ірина Дідківська.
Олег, я думаю, Ви розумiєте, що Україна не була готова до таких подiй. Закон про продовження служби пiд час особливого стану є. Але самого стану у країнi немає. На цей час, я теж так вважаю, що найпiдходящим варiантом вирiшення цього питання є звернення до експертiв, якi проiнформованi вищим командуванням по гарячим лiнiям.
                                                                                                Всього найкращого!

22.05.15

Ярина

Сейчас на сайте
Читать ответы

Ольга

Сейчас на сайте
Читать ответы

Сергей Леонидович

Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Дом, отдых, хобби
5 ответов
16.06.11
Вопрос задан анонимно
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store