Знайдіть у тексті і випишіть 1 відокремлене означення, 1 відокремлену обставину, 1 відокремлену прикладку, 1 складнопідрядне речення, 1 неповне речення, 1 вставне слово - вопрос №4110959

Перед нами замок князів Острозьких, відомих в історії просвіти Русі своїм сприянням друкарській справі. Замок цей велично височить над гарною звивистою Горинню і панує не лише над усіма будівлями й церквами Острога, а й над усім пагористим краєм із його гарними гаями та дрімучим бором, що простягся на десятки верстов. Замкові башти вперемішку з високими тополями гордо пнуться до неба, а почорнілі покрівлі й зубчасті стіни з вузькими прорізами, вузькі, неправильно розташовані вікна, важкі масивні брами під баштами, чорні пащі гармат, що стирчать подекуди у стінних прорізах, – усе це справді нагадує похмурий острог, у якому знемагають люди, очікуючи страти.

Але всередині цього похмурого дітища середніх віків було зовсім не те. Зовні – усе грізне, похмуре і неприступне для ворога, яким міг бути в той привільний час перший-ліпший сусід. Усередині – розкіш, блиск, грубе багатство, що одразу впадає у вічі, і така сама груба, безмежна привітність для дорогих гостей, які, можливо, нещодавно були ворогами.

Особливо відомий був своєю гостинністю цей замок при батькові теперішнього його володаря – при князі Василі-Костянтині Острозькому, який помер вісім років тому майже сторічним дідом. Тут у похмурих, але яскраво освітлених залах або серед зелені замкового салу бенкетували і королі польські, і найзначніші магнати золотого віку цього блискучого лицарства; цілими місяцями гостювали й іноземці з усіх країн світу, і вищі духовні сановники Риму.

Ответов пока нет

Илья

Читать ответы

Татьяна

Читать ответы

Й Гавриил Йорданов

Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Учеба и наука > Иностранные языки
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store