Московская область

Может ли ребенок 16,5 лет пересечь границу из украины в Россию по свидетельству о рождении в сопровождении родителей? - вопрос №1095827

Ответы

Может. Однако нужен проездной документ ребенка либо паспорт гражданина Украины для выезда за границу. Одного свидетельства не достаточно. В соответствии с правилами пересечения границы Украины такое сопровождение ребенка  совершеннолетними необходимо в случае если гражданин не достиг 16-тилетнего возраста. После достижения  16-тилетнего возраста нет требования о сопровождении.

ПРАВИЛА
перетинання державного кордону громадянами України

2. Перетинання громадянами України (далі — громадяни) державного кордону здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю (далі — пункти пропуску), якщо інше не передбачено законом, за одним з таких документів, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну:
1) паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
...
4) проїзний документ дитини;
3. Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за згодою обох батьків (усиновлювачів) (далі — батьки) та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18-річного віку.
4. Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється:
1) за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків…
21.06.14

Buh

Сейчас на сайте
Эксперт месяца
Читать ответы

Никита

Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Юриспруденция > Адвокаты
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store