Доброго дня шановні психологи. Дайте, будь ласка, пораду, як правильно вчинити. Живемо з чоловіком 13 років, є двоє дітей, зараз я в декреті. З фінансами буває туговато, так як працює лише чоловік. - вопрос №3964578

Маємо кредит. Свекруха часто каже і дорікає, щоб я, коли нам не вистачає грошей, брала дітей і їхала з ними до своїх батьків в село, так сказати, пересидіти фінансову кризу сімейну. По її логіці, так буде йти менше грошей на мене та дітей, вийде така економія фінансова. А я вважаю, що я не повинна цього робити, оскільки чоловік звикне і думатиме: якщо нема грошей, нічого страшного, дружина з дітьми хай їде в село, теща кормитиме, нащо старатися заробляти, щоб вистачило на сім'ю! Вважаю, що такий мій вчинок виховуватиме в ньому безвідповідальність. Вважаю, що нехай і буде кредит, але чоловік знатиме, що треба погасити, що сім'я на ньому і це його обов'язок утримувати сім'ю, принаймні, допоки я в декреті. Як правильно вчинити?
22.09.20
2 ответа

Лучший ответ по мнению автора

Эксперт месяца

Здравствуйте, Ирина! Это позиция Вашей свекрови, для него это своего рода «помощь сыну», чтобы он не тратился на Вас и детей, Но — это в, первую очередь, Ваша семья и только Вам с мужем решать то, как Вы будете справляться с кризисом. Что говорит сам муж? он хочет облегчить финансовые проблемы и чтобы Вы уехали? или для него важнее быть рядом с Вами и детьми и вместе сталкиваться со сложностями и решать их? Дело в том, что какие-то Ваши действия не несут уже на муж воспитательного воздействия. Вы опасаетесь, что муж привыкнет к тому, что Вы уезжаете и не будет ничего делать, НО, если мужчина взрослые и относится серьезно, то, где бы ни была жена и дети, даже если не рядом с ним, то это не мешает ему отпускать внутри себя мотивацию и переставать работать!

Что думает сам муж? какая у него позиция?
У Вас с мужем своя семья и Вам нужно решать вместе, а не слушать свекровь!


Здравствуйте, Ірина! Це позиція вашої свекрухи, для нього це свого роду «допомога синові», щоб він не витрачався на Вас і дітей, але — це в, першу чергу, Ваша сім'я і тільки Вам з чоловіком вирішувати те, як ви будете справлятися з кризою. Що говорить сам чоловік? він хоче полегшити фінансові проблеми і щоб ви поїхали? або для нього важливіше бути поруч з Вами і дітьми і разом стикатися зі складнощами і вирішувати їх? Справа в тому, що якісь ваші дії не несуть вже на Чоловік виховного впливу. Ви побоюєтеся, що чоловік звикне до того, що ви їдете і не буде нічого робити, але, якщо чоловік дорослі і ставиться серйозно, то, де б не була дружина і діти, навіть якщо не поруч з ним, то це не заважає йому відпускати всередині себе мотивацію і переставати працювати! Що думає сам чоловік? яка у нього позиція? У Вас з чоловіком своя сім'я і Вам потрібно вирішувати разом, а не слухати свекруха!

22.09.20
Лучший ответ по мнению автора

Другие ответы

Здравствуйте, Ирина!
«Як правильно вчинити?» — Правильно для кого и для чего? Это ваша жизнь и только вам решать как для вас правильно. Или вы хотите, чтобы сейчас психологи за вас решали как вам «правильно» жить и давали вам советы? Почему вам так сложно принимать решения самостоятельно, как вы думаете? Такие решения можете принимать только вы лично, исходя из своих чувств, желаний и переживаний. Можно найти  разные  варианты  развития ситуации, но только вы знаете, что из всех возможных вариантов для вас правильнее. На консультациях с психологом вы можете разобраться со своими чувствами, в результате чего вам будет легче находить решения и ответы на свои вопросы.
22.09.20

Наталья

Сейчас на сайте
Читать ответы

💗 Мария 💗

Сейчас на сайте
Читать ответы

Дмитрий

Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Психология
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store