Добрий день підскажіть мені будь ласка що мені робити в мене дитина не може знайти спільну мову з батьком постійно сваряться і доходить все до конфлікту у всій сімї. - вопрос №1342271

22.01.15
1 ответ

Ответы

Добрий день, Алла! Дуже цікаво, що Ви пишите саме «Дитина не може знайти спільну мову з батьком», а не «дитина і батько не можуть порозумітися», ніби у цих відносинах Ви займаєте саме бік чоловіка. Я хочу зауважити, що встановлення взаємовідносин повинно відбуватися з обох сторін. А саме і чоловік і дитина повинні нести відповідальність за їх взаємовідносини. Кожний окремий конфлікт звісно треба розглядати окремо і дуже важко зарас дати загальні рекомендації, але я спробую це зробити. 
Мабудь найкращими стратегіями поведінки у всіх конфліктах можуть бути компроміс та співпраця. Це означає, що треба намагатися задавольнити потреби і чоловіка і дитини. Компроміс передбачає, що потреби будут задовільнені не у повному обсязі і кожен з них має чимось поступитися. Співпраця означає що потреби їх обох повністю будуть задовільнені, але почерзі. Наприклад, Ваш чоловік хоче, щоб ви на вихідних поїхали на дачу, а дитина хоче, щоб ви поїхали на річку. Можна підібрати такий варіант, щоб влаштовувал їх обох. Співпраця - якщо ви на один вихідний поїдете на річку, а у інший — на дачу. Компроміс — якщо, наприклад замість дачі і річки обирете третій варіант, що їх достатньо задовільнить — наприклад зайнятися вдома генеральною уборкою, а ввечері піти разом до розважального парку.
Ваша роль у цих відносинах може бути допоміжною — Ви можете підтримувати і допомогати знайти їм оптимальні варіанті вирішення суперечливих питань.
Якщо у Вас будуть запитання — можете мені написати. Щасти Вам!
22.01.15

Анна

от 1500 p.
Читать ответы

Игорь Летучий

от 800 p.
Читать ответы

Кудряшов Игорь

от 1500 p.
Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Психология
32 ответа
03.04.12
Вопрос задан анонимно
13 ответов
18.05.11
Вопрос задан анонимно
21 ответ
30.06.13
Вопрос задан анонимно
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store