Після здачі дочкою ЗНО з укр.мови не з тим результатом дочка в стресі і я теж немає нормального життя і повна апатія. Дочка 11 років гарно навчалась, йшла на медаль.... Як бути і вийти з стресу? - вопрос №1473847

Ответы

Доброго дня, Людмило!

Ваша дочка зосередила усі свої внутрішні ресурси для великої для неї (і для вас) мети — успішно здати іспит, але ця мета не була досягнута. У психології такий стан називається фрустрацією, — коли ми покладаємо на щось великі надії, спрямовуємо на це усі сили, але раптом стається провал, крах сподівань.
Донька гарно навчалась, йшла на медаль. Дівчина дуже старанна, орієнтована на досягнення, я правильно розумію? Мабуть, з дитинства ви виховували доньку так, щоб розуміла, наскільки важливо бути освіченою, мати гарну кар'єру та високі досягнення. Такий акцент на досягненнях часто формує в дитині відчуття, що батьки люблять  її саме за досягнення: «Я чогось варта, мене можна любити, коли я можу показати хороші результати у діяльності». Я переконана, що насправді ви любите свою доньку безумовно, без досягнень, просто так але дуже важливо своєю поведінкою демонструвати це. Зараз ваше завдання — показати доньці, що ЗНО і взагалі будь-які досягнення — це далеко не основна частина життя, що невисокий результат іспиту — не показник її вартості як особистості. Щиро поговоріть з нею на цю тему, зверніть її увагу на позитивні риси її характеру, разом обговоріть її подальший життєвий шлях, у якому є не лише кар'єра та визнання як професіонала та інтелектуала. 
30.04.15
Добридень, Людмило! Дійсно, так буває, що ми досягаємо не всього, чтого хочемо. І це може бути дуже боляче. Але головне для Вас зараз не опускати руки, а трішки відпочити та поставити нові цілі.  Можна навіть розглянути це як певний «знак», що настав час переглянути своє життя, змінитися и знайти нові цінності, наприклад, не оцінки, а професійну комперентність, відносини з близькими та особистісний зріст. 
Щасти Вам!
30.04.15
Доброе утро. Людмила, ответ на ваш вопрос «Як бути і вийти з стресу?»
Вам стоит убедить дочку обратиться к сертифицированному психологу/психотерапевту, который:
а)проработает первопричину стресса, иначе у девочки могут возникнуть  серьезные психологические либо психические проблемы
б)оснастит девочку техниками освобождения от негативных эмоций, которыми её наполнил стресс,
в)научит девочку техникам  стрессовоустойчивости. 
Помните, решить проблему максимально быстро и эффективно поможет специалист. Мудрости вам.
01.05.15

Ольга Мараева

Сейчас на сайте
Читать ответы

Кудряшов Игорь

Читать ответы

Леушин Андрей

Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Психология > Самопознание и развитие
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store