Кредит-застава-квартира - вопрос №143415

Добрий-день! Підскажіть-будь-ласка-в-мене-така-ситуація: мною-було-взято-в-кредит-гроші-в-сумі-90000грн, поручителем-виступив-мій-батько-і-в-заставу-дав-своє-майно-однокімнатну-квартиру(в-якій-проживаю-та-прописані-я,-мій-чоловік-та-двоє-дітей-12-і-1-рік)Дану-суму-ми-не-виплатили, хоча-платили-3-роки, потім-не-платили-і-вона-виросла-до-100000грн… відбувся-суд-та-призначив-сплатити, стягнути-кошти, чи-продати-квартиру… Я-на-даний-час-знаходжуся-в-дикретній-відпустці, чоловік-не-працює… майна-ми-не-маємо.Яким-чином-виконавча-служба-буде-стягувати-кошти? На-моєму-батькові-є-ще-автомобіль-Татра… чи-можуть-вони-його-забрати-перше-ніж-буде-продана-квартира? Чи-спочатку-потрібно-продати-квартиру, а-після-чого-різницю, якщо-вона-буде, то-аж-тоді-виконавча-служба-зможе-реалізовувати-автомобіль-чи-стягувати-кошти-з-моєї-зарплати-коли-я-вийду-на-роботу? Щиро-вдячна!!!

Ответы

Добрий день, Люда

Якщо батько виступав поручителем, то дана сума боргу стягується солідарно з Вас і Вашого батька. Якщо ніхто з Вас не зможе сплатити суму боргу, то стягнення буде проводитися за рахунок Вашого з батьком майна. В першу чергу стягнення має проводитись за рахунок заставного майна. Однак згідно чинного Закону України «Про виконавче провадження» Ви маєте право запропонувати державному виконавцю ті види майна, на які в першу чергу слід зверути стягнення. Крім того, звернення стягнення на квартиру чи інше нерухоме майно проводиться у разі відсутності в боржника достатніх коштів чи рухомого майна, тому в першу чергу запропонуйте будь-яке рухоме майно, щоб не позбутися квартири. 

У квартирі зареєстроване місце проживання неповнолітніх, тому реалізацією квартири будуть порушені їхні права дітей і позбавлено єдиного місця проживаеея. В такому випадку для проведення відчуження квартири необхідний дозвіл органу опіки і піклування.

Однак якщо Ви все-таки маєте намір погашати заборгованість по кредиту, то зважаючи на Ваше скрутне становище та ін.обставини вказані в даному питанні, Ви можете звернутися в суд з зявою про відстрочку чи рострочку виконання рішення.



15.11.11

Buh

Эксперт месяца
Читать ответы

Игорь Анатольевич

Читать ответы

Агибалов Иван Иванович

Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Юриспруденция > Недвижимость
27 ответов
20.07.23
Вопрос задан анонимно
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store