Другое

Доброго дня! Нещодавно вийшла Постанова ВСУ про те, що забудовникам заборонили вимагати доплату за «зайві» метри, якщо вони побудували... - вопрос №1620538

квартиру більшого розміру, ніж передбачалось в Договорі. В листопаді 2013 року я заключила Договір про купівлю-продаж майнових прав на квартиру 38,48 кв.м. Забудовник в 2014 році змінив проектну площу квартири до 41,41 кв.м. та переніс дату введення в експлуатацію на грудень 2016 року. В березні 2015 року за моєю ініціативою між мною та забудовником було заключено Додаткову угоду, в якій мені розбили платежі згідно графіку платежів до грудня 2016 року. При цьому було внесено зміни до пункту в Додатковій Угоді, а саме: «Кінцеві розрахунки між сторонами здійснюються відповідно до фактичної площі квартири за ціною майнових прав у перерахунку на 1 кв.м., яка діяла на момент здійснення покупцем останньго поточного платежу за цим Договором». В основному Договорі, який було підписано в жовтні 2013 року цей пункт було викладено наступним чином: «Решту вартості майнових прав на квартру, що залишились не оплаченими, покупець оплачує після обмірів за ціною майнових прав у перерахунку на 1 кв.м., яка діяла на момент здійснення покупцем останнього поточного платежу за цим Договором». Скажіть, будь-ласка, чи зможу я в такому випадку скористатися вищевказаною Постановою ВСУ і не доплачувати зайві 2,93 кв.м. (41,41 – 38,48)?

Лучший ответ по мнению автора

Доброго дня. В любому випадку, цією постановою ви можете скористатись лише в судовому порядку. Ніякий забудовник не буде зважати на це рішення, тому що воно не стосується його особисто. Це лише судова практика, яка може застосовуватись судами при вирішенні даних спорів.
16.09.15
Лучший ответ по мнению автора

Buh

от 500 p.
Сейчас на сайте
Эксперт месяца
Читать ответы

Игорь Анатольевич

от 500 p.
Читать ответы

Агибалов Иван Иванович

от 600 p.
Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Юриспруденция > Недвижимость
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store